? Bleek Barcelona niet voorbij stadsgenoot, Atlético kan dichterbij sluipen in onvervalste topper

04 februari 2018 19:23

Na het eerdere puntenverlies van de nummer vier Real Madrid, heeft nu ook Barcelona met de punten gemorst. De onbetwiste leider in La Liga, kwam op het veld van stadsgenoot Espanyol niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Met Lionel Messi, Jordi Alba, Sergi Roberto, Ivan Rakitic en Aleix Vidal begonnen flink wat sterspelers op de bank bij de 'Blaugrana'. Dat was ook te zien aan het spelpeil. Barcelona kon hen licht overwicht niet omzetten in veel doelgevaar. Enkel Coutinho was er dichtbij, zijn schot spatte echter uiteen op de lat.

Na een kwartier in de eerste helft gooide Barcelona-coach Valverde zijn goudhaantje Messi dan toch in de strijd. Het was echter de thuisploeg die eerst raak trof. Moreno bracht zijn ploeg op voorsprong met een rake kopbal. Pas acht minuten voor affluiten bracht Piqué de bezoekers langszij via een vrije trap van Messi.

Clubrecord

Door het gelijkspel realiseert Barcelona een clubrecord: ze zijn nu al 22 wedstrijden op rij ongeslagen vanaf de seizoensstart. Atlético Madrid speelt zondagavond nog de topper tegen Valencia. Als de ploeg van Yannick Carrasco zegeviert, komen ze op negen punten van leider Barcelona.