Inefficiënt STVV snakt naar een killer als Jérémy Perbet: "Zo'n type hebben wij niet"

05 februari 2018 16:35

STVV kreeg zaterdag genoeg kansen om minstens een punt te pakken tegen KV Kortrijk. Scoren lukte de Kanaries echter niet, een probleem dat zich langer dit seizoen stelt.

Sint-Truiden scoorde tot dusver 28 keer in de competitie. Dat is evenveel doelpunten als Sporting Lokeren. Enkel KV Mechelen maakte minder doelpunten (23 stuks).

Jérémy Perbet bezorgde KV Kortrijk met twee goals de zege op Stayen. Een type dat STVV absoluut mist. "Ik ga niet zeggen dat onze spitsen slecht zijn. Maar Perbet hoeft geen goeie match te spelen om te scoren", aldus Casper De Norre. "Zo iemand hebben wij niet, weinig ploegen trouwens in de Jupiler Pro League."

"Onze aanvallers zouden de beelden van het eerste doelpunt van Kortrijk een aantal keren moeten bekijken

De Truienaars creëerden veel meer kansen dan de Kerels, maar de efficiëntie ontbrak. "Onze aanvallers zouden de beelden van het eerste doelpunt van Kortrijk enkele keren moeten bekijken", vindt Jonathan Legear. "In onze competitie scoren veel teams op die manier."

Iemand als Perbet konden we tegen Kortrijk gebruiken", beseft coach Jonas De Roeck. "Hij beweegt heel slim in de box en heeft niet veel kansen nodig. Zijn efficiëntie zal hij niet rap afleveren."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ STVV \\ KVW Zaventem
 
 
Reacties.