Definitief: bekerfinale volgend jaar op al te gekke datum, wie gaat daar blij mee zijn?


Foto: © photonews 13 maart 2018 10:43

De finale van de Croky Cup wordt dit seizoen - zoals de voorbije jaren - gespeeld tussen de reguliere competitie en play-off 1. Volgend jaar zal dat echter anders zijn, dat is nu definitief bekendgemaakt.

Dit seizoen gaan Racing Genk en Standard op zoek naar de bekerwinst en bijhorend Europees ticket voor de poulefase van de Europa League.

De ploeg die de Beker van België wint, begint zo mogelijk opnieuw met wat minder ambities aan play-off 1, zoals Zulte Waregem vorig jaar ook al niets meer te winnen had in de eindstrijd door de bekerwinst.

1 mei

Om daaraan tegemoet te komen hebben de gevestigde machten in Brussel beslist om de bekerfinale volgend jaar definitief vast te leggen op ... woensdag 1 mei, de Dag van de Arbeid. 

Dan zou de bekerfinale komen te liggen tussen speeldag 6 en 7 van play-off 1, wat de kalender van bepaalde ploegen in die fase van de competitie nog moeilijker en lastiger zou kunnen maken.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ AA Gent \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ KV Oostende \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.