Mechelse pleegmama Bandé onder de indruk van 19-jarige: "Toen mijn leerlingen hem vroegen hoe hij dacht over terrorisme, maakte hij indruk"

20 april 2018 11:38

Hassane Bandé verhuist vandaag naar Amsterdam. De 19-jarige aanvaller verbleef een jaar lang in een pleeggezin, waar moeder Gerd zich over hem ontfermde. In die tijd liet hij wel een grote indruk na op het gezin.

Bandé kwam uit een heel andere cultuur, met andere gewoontes en een andere religie. "Hij heeft nooit gezegd dat hij iets niet lust, hij heeft alles gegeten. Op de Gouden Schoen vroegen ze hem wat hij het meest apprecieerde aan de Belgische keuken. Soep, zei hij. Dat kende hij nog niet, maar omdat hij dat lekker vond, maakte ik om de twee dagen verse soep", zegt zijn pleegmoeder in Het Nieuwsblad.

"Op het vlak van religie was er natuurlijk ook een verschil. Hassane is moslim, ik overtuigd katholiek. Maar we hebben daar vaak over gepraat, op een respectvolle manier. Zelf geef ik godsdienst in het derde middelbaar, in het Frans. Toen het over de verschillende religies ging, is hij met mijn leerlingen komen praten over de islam. Wat vind je van dat terrorisme?, vroeg iemand, en dan zei hij: Dat heeft niks met geloof te maken, dat is politiek. Hij heeft toen indruk gemaakt."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.