Voorzitter STVV geeft meer uitleg over ontslag De Roeck: "Dat was ook zijn verantwoordelijkheid"

20 april 2018 17:34

Jonas De Roeck werd vandaag bedankt voor bewezen diensten bij STVV. Hij mag wel het seizoen nog uitdoen, maar volgend seizoen moet er iemand aan het roer staan die - volgens de nieuwe eigenaars - play-off 1 kan halen.

"Het was een moeilijke beslissing om De Roeck te ontslaan. Hij heeft ons erg gecharmeerd als persoonlijkheid, maar hij past niet helemaal bij de ambities van de nieuwe eigenaars. Nieuwe eigenaars, nieuwe wetten", legt STVV-voorzitter David Meekers uit bij Sporza

Een vier voor ons puntentotaal

Die nieuwe eigenaars geloven niet dat De Roeck hen naar play-off 1 kan leiden. "Dit seizoen hebben we 37 punten gehaald. Dat is heel mooi en daar hadden we voor het seizoen voor getekend, maar in de toekomst willen we dit overtreffen. We willen een 4 vooraan het puntentotaal zien. We zullen natuurlijk niet elk jaar Play-off I halen, maar we willen wel elk jaar meedoen voor die plaats in de top 6."

De Roeck deed het nochtans niet slecht nadat hij overnam. "De overname speelde misschien niet in zijn voordeel. De Japanners hebben misschien eerder het tweede deel van de competitie gevolgd. Toen ging het minder en dat is ook de verantwoordelijkheid van De Roeck."

Johan Walckiers

Eupen \\ Diest
 
 
Reacties.