De Jupiler Pro League als opstapje: Mile Svilar heeft een stap achteruit nodig om er twee vooruit te zetten

23 april 2018 19:34

Afgelopen zomer maakten een aantal spelers de ambitieuze stap van de Jupiler Pro League naar een Europese topcompetitie. Hoe is hun eerste seizoen daar verlopen? We richten onze blik vandaag op... Mile Svilar.

Je zou haast vergeten dat Mile Svilar nog maar 18 jaar oud is. De Belgische-Servische doelman wordt al sinds zo jong gezien als één van de grootste talenten in heel Europa, maar bij Anderlecht kwam die doorbraak maar niet. Toenmalige coach René Weiler achtte hem niet klaar voor de A-kern wanneer zijn moment eraan kwam. Daarop ging Svilar met enige misnoeging over paars-wit zijn geluk beproeven bij Benfica.

Zoals iedereen wel kon verwachten, kreeg hij daar nauwelijks meer speelkansen. In de eerste seizoenshelft kreeg hij wel nog negen wedstrijden in totaal: drie bekermatchen, drie competitiematchen en vooral drie Champions League-matchen. Met name de dubbele ontmoeting met Manchester United blijft hangen, waarin Svilar ondanks 0-1 en 2-0 verlies twee puike partijen keepte. Bovendien draagt hij daardoor tot op vandaag de titel van jongste doelman ooit op het kampioenenbal.

Die negen matchen mondden uit in tien tegengoals en twee clean sheets. Hoegenaamd geen slecht rapport, maar Bruno Varela was en bleef nadien de vaste nummer één. De 23-jarige Portugees wordt in zijn thuisland gezien als een reuzetalent en lijkt zijn plaats niet zomaar te verliezen bij de titelkandidaat.

Stapje terug

De oplossing is dan ook voor de hand liggend. Volgens Portugese media is Benfica volop aan het uitkijken naar een club om Svilar volgend seizoen aan uit te lenen. Weliswaar een stapje lager, maar dan kan de doelman voor het eerst in zijn jonge carrière eerste keuze worden en zich voor écht bewijzen. Noem het een een stap achteruit om er twee vooruit te zetten.

Anderlecht \\ SL Benfica
 
 
 
Reacties.