Comeback in mineur voor doodeerlijke Mathias Bossaerts: "De scheidsrechter kon niet anders dan mij een tweede gele kaart geven"

10 mei 2018 21:02

Het was niet de avond van Mathias Bossaerts. De verdediger van KV Oostende stond voor het eerst sinds januari nog eens op het veld, maar ging er weer af met rood en zag zijn ploeg uiteindelijk verliezen tegen Lokeren.

In tijden waar de scheidsrechter elke wedstrijd bekritiseerd wordt, is het eens een opluchting om de doodeerlijke Mathias Bossaerts te horen. "Die eerste was terecht. Misschien had een ploegmaat daarvoor al een foutje moeten maken, maar goed, ik kwam te laat. En die tweede... Ik kan moeilijk ineens stoppen met lopen, hé. Ik steek mijn handen nog omhoog om te tonen dat ik hem niet raakte, maar de scheidsrechter kon daar inderdaad niet anders dan geel geven. Het was zeker niet express."

Alhoewel... Voorafgaand aan het tweede gele karton, had Oostende eigenlijk een fout kunnen meekrijgen na een trap van Skulason tegen het hoofd Akpala. "Die fase met Jo heb ik zelfs niet eens goed gezien. Ik was volledig gefocust op de volgende actie en dan is het gewoon jammer."

Moeilijk jaar

Een jaar vol blessureleed is er voor Bossaerts eentje om snel te vergeten. "Veel ups en downs. Ik heb dit seizoen goeie en minder goeie momenten gekend, maar zo zit het leven nu eenmaal in elkaar. Ik blijf elke dag hard werken en dan komt het wel in orde", besloot Bossaerts.

Yannick Lambrecht

Sporting Lokeren \\ KV Oostende
 
 
Reacties.