Marseille en Atlético, twee teams van primeurs

16 mei 2018 13:13

De finale van de Europa League zou wel eens een bijzonder leuke finale kunnen worden. Marseille en Atlético Madrid zijn ook teams met flink wat geschiedenis. De Madrilenen zijn favoriet, maar ...

Om te beginnen: zowel Marseille als Atlético Madrid weten wat het is om Europese prijzen te pakken. Meer zelfs: 25 jaar geleden won Marseille de eerste versie van de Champions League (onder die benaming), in 2010 deed Atlético Madrid hetzelfde met de eerste versie van de Europa League (onder die benaming).

Den Tuveneir

Een kwarteeuw geleden was ene Raymond Goethals coach bij de Zuid-Fransen. Deze keer staan er geen Belgen in de finale tussen Marseille en Atlético Madrid, twee teams die elkaar amper een keertje eerder hebben ontmoet in Europa. In 2008 in de groepsfase van de Champions League: Marseille speelde thuis 0-0, in Madrid werd 2-1 gewonnen door de Madrilenen.

Niet minder dan 180 miljoen mensen zullen in 100 landen naar de Europa League-finale kijken, 57.000 mensen zitten in Lyon in het stadion. Ook zijn er 1000 mensen van de pers aanwezig in Lyon, een heel grote delegatie dus.

Europa League \\ Marseille \\ Atlético Madrid
 
 
 
Reacties.