Zorgen voor Martinez: hij kan een volledig elftal opstellen van Rode Duivels die niet 100% fit zijn

16 mei 2018 19:17

Binnen een maand start het WK en lang niet alle potentiële Rode Duivels zijn topfit. Maandag maakt Roberto Martinez zijn selectie bekend. Staan de volgende namen op zijn lijstje?

Het is te zeggen: De KBVB heeft de ruime voorselectie al ingediend, maar die wordt pas volgende maandag bekendgemaakt. Martinez heeft hoe dan ook een paar moeilijke knopen door te hakken voor zijn definitieve selectie, want lang niet alle kandidaten zijn topfit. Hier is zelfs een volledig elftal:

Doelmannen: Courtois

De onbetwiste nummer één is er in principe altijd, maar we moeten hopen dat hij fit blijft. Tijdens de vorige interlandbreak moest Courtois nog verstek geven door een hamstringblessure.

Verdedigers: Kabasele, Vermaelen, Vertonghen

De verdediging is de meest kwetsbare linie, dus daar mag eigenlijk niet te veel mee gebeuren. Afgelopen weekend werden we wel serieus opgeschrikt, want drie centerbacks vielen geblesseerd uit.

Vermaelen is er het ergst aan toe: hij maakte bij Barça een verkeerde beweging en zal sowieso voor tenminste de komende drie weken buiten strijd zijn. Ook Vertonghen viel tijdens de opwarming van Tottenham uit, maar dat lijkt gelukkig mee te vallen. Kabasele ging al na 21 minuten van het veld, maar heeft intussen weer groen licht gekregen van Watford.

Middenvelder: Chadli, Defour, Dembélé, Fellaini, Limbombe

Dembélé zit met aanhoudende kwaaltjes en miste de laatste drie speeldagen in de Premier League. Fellaini miste zelfs een half seizoen met knie- en spierproblemen. Defour maakt nog een waterkansje om op tijd klaar te zijn, maar heeft dan al vijf maanden niet gespeeld.

Los van het centrale middenveld zijn er ook op de flanken pijnpunten. Chadli is normaal een vaste waarde in de selectie, maar is al meer wel dan niet geblesseerd geweest en speelde amper vijf competitiematchen op een heel seizoen. Verder miste Limbombe de laatste drie sleutelwedstrijden van kampioen Club Brugge door een voetblessure.

Aanvallers: Batshuayi, Lukaku

Lukaku miste de voorbije twee weken enkele wedstrijden door enkelblessure, maar vertoefde in die tijd bij Lieven Maesschalck in Antwerpen en geraakt normaalgezien speelklaar. Een grotere zorg is Batshuayi: iedereen krimpte in elkaar toen Batsman van een draagberrie van het veld ging tijdens de Revierderby. Het zal héél op het nippertje worden om hem fit te krijgen.

Premier League \\ Bundesliga \\ Primera Division \\ Club Brugge \\ AA Gent \\ Manchester United \\ Tottenham \\ Chelsea \\ West Bromwich \\ Borussia Dortmund \\ Real Sociedad \\ Barcelona \\ Burnley \\ Watford \\ België
 
 
 
Reacties.