Sterke man van voetbalbond Bart Verhaeghe spreekt WK-ambities uit, volgt u hem?

23 mei 2018 20:47

Kwartfinale, halve finale of finale? Met welk resultaat ben u straks tevreden als supporter van de Rode Duivels? KBVB-topman Bart Verhaeghe heeft alvast zijn ambities uitgesproken en die zijn eigenlijk behoorlijk bescheiden. Of zoals hij die zelf bestempelt: realistisch.

"Ik stel vast dat de spelers zeer ambitieus zijn en dat maakt mij heel blij. Ik hoop dat deze groep naar een maturiteit gaat om te zeggen: 'Jongens het is nu aan ons!' Want zij zullen het uiteindelijk moeten doen. Het zullen niet de coaches en niet wij zijn, zij zullen alle verdienste hebben. Als daar een groepsgevoel ontstaat, is er veel mogelijk. Dat is een proces dat zal groeien."

Kwartfinale = toernooi geslaagd

Maar de ondernemer is ook realistisch: "Het kan zijn dat de eerste drie matchen heel moeilijk gaan worden want elk klein land gaat zich geven en weren. Ik hoop dat we na de groepsfase de achtste finales overleven. Met een kwartfinale zou het toernooi voor mij al zeer geslaagd zijn."

Is dat niet wat te bescheiden? "Let op, dan kan je tegen Duitsland of Brazilië vallen. Als je dan beter doet dan ben je jezelf aan het overtreffen, dat is iets dat je moet weten. Ik bestempel ons eerder realistisch als een outsider, niet als favoriet. Een outsider die kan verrassen zoals we dat al eens gedaan hebben in 1986 in Mexico", aldus Verhaeghe in Van Gils & Gasten.

Glenn Bogaert

Club Brugge \\ België
 
 
Reacties.