Ex-bondscoach heeft nog gouden (tactische) raad in petto voor Roberto Martínez

18 juni 2018 14:23

De basisopstelling van de Rode Duivels zal hoogstwaarschijnlijk niet al te veel verrassingen incorporeren, maar los van de pionnetjes is het natuurlijk uitkijken naar de tactische aanpak van Roberto Martínez. Een ex-bondscoach heeft alvast nog een laatste portie advies in petto voor de Spanjaard.

Kevin De Bruyne en Eden Hazard kunnen in verschillende posities met elkaar samenspelen, maar ik vind dat De Bruyne nu iets te veel achteruit staat. In zijn teruggetrokken rol is hij wel belangrijk in de spelopbouw, maar hij kan meer naar zijn kwaliteiten voetballen als hij tien, vijftien meter hoger staat en er iemand anders aan de zijde van Witsel staat", meent ex-bondscoach René Vandereycken in Het Nieuwsblad.



"Dan komt Kevin De Bruyne volgens mij gedurende 90 minuten meerdere keren in een positie waar hij een beslissende pass kan geven. Dan ben je minder afhankelijk van de individuele actie van Hazard. Tegen Portugal hebben we gezien dat De Bruyne en Hazard goed met elkaar kunnen combineren. De Bruyne zal vanuit die vooruitgeschoven rol ook veel defensief loopwerk verrichten." Een goeie raad?

Glenn Bogaert

België \\ Panama
 
 
Reacties.