Alles op zijn kop in groep H: extreem passief Polen doet zichzelf de das om tegen gretiger Senegal

19 juni 2018 18:55

Polen en Senegal mochten de eerste groepsronde afsluiten en gingen op zoek naar hun eerste drie punten. Na de stunt van Japan tegen Colombia wilde ook Senegal maar wat graag verbazen tegen de Polen.

De Polen speelden in aanloop naar het WK de voorbije twee jaren geen oefenwedstrijden tussen de WK-kwalificatiewedstrijden door, om zo hoog mogelijk te eindigen op de wereldranglijst van de FIFA. Het leverde hen een zevende plek op én een stekje als reekshoofd bij de WK-loting.

Met Colombia, Japan en eerste tegenstander Senegal hadden de Polen het bij de loting ook nog enigszins getroffen. Maar wat ze lieten zien tegen de leeuwen van Teranga was ronduit bedroevend en reekshoofdenstatus onwaardig.

Passiviteit

Doelman N'Diaye van Senegal werd enkel getest door een vrije trap van Lewandowski en toen waren we toch al meer dan een uur ver in de wedstrijd. Het toont de offensieve onweelde van de Polen, die pas vijf minuten voor tijd hun supporters met een kopbal van Krychowiak een beetje jolijt bezorgden. 

Op dat moment was het kalf echter eigenlijk al helemaal verdronken. Met dank aan de Polen, die ook defensief doelpunten in cadeauverpakking aanboden. Waar de Afrikanen dolgraag van profiteerden met twee goals.

Eerst trapte Gueye een bal op Cionek, die zo de bal voorbij zijn eigen doelman liet verdwijnen. En na de pauze was er een groot misverstand tussen doelman Szczesny en zijn verdedigers, waarvan Niang kon profiteren.

Zo kon er toch nog een Afrikaans land winnen in de eerste ronde en moeten Polen en Colombia op speeldag 2 vol aan de bak tegen elkaar. Een van beide landen (en wie weet allebei) zal er in de achtste finales vermoedelijk niet bij zijn. Of de Rode Duivels van een van de vier landen bang moeten zijn in de tweede ronde? Voorlopig zeker niet.

Aernout Van Lindt

Senegal \\ Polen
 
 
Reacties.