Ronaldo en zijn tien knechtjes smijten een inefficiënt Marokko uit het toernooi

20 juni 2018 15:53

Marokko mag naar huis na de match tegen Spanje. En nochtans had het helemaal anders kunnen zijn indien Cristiano Ronaldo al niet zo vroeg gescoord had. Want Portugal vond de overige 86 minuten geen antwoord op de manier van spelen van de Marokanen.

Je speelt met elf, maar bij Portugal hebben er tien maar twee taken. Eén: zorgen dat ze geen goal tegenkrijgen. Twee: de bal bij Cristiano Ronaldo krijgen en hem dan gewoon zijn ding laten doen. CR7 lijkt zich immers als doel gesteld te hebben dit WK op zijn eentje te winnen, nadat hij de finale van het EK op vijf minuten na helemaal miste. A man on a mission!

Rare tactieken

De partij was nog geen vijf minuten bezig of de diepe spits van Portugal splitste het blok van twee verdedigers op, kroop door het gaatje en kopte al duikend binnen. Twee matchen, 94 minuten gespeeld, vier goals... Daar valt weinig meer over te zeggen.

 't Is een beetje 'The curious case of Benjamin Button'. Zoals die in de film oud geboren werd en steeds jonger werd, lijken ook de atletische capaciteiten van Ronaldo nooit groter te zijn geweest dan op zijn 33ste. Curious case! Marokko was technisch zelfs verzorgder dan hun opponent en had een drietal goeie kansen, maar zoals eerder gezegd: die tien anderen hun job is om lijf en leden op te offeren om geen goals te slikken.

't Is maar een flauwe tactiek eigenlijk. Want je moet rekenen op een geniale ingeving van één speler. Marokko was eigenlijk veel beter daarna, maar had ook wel een rare tactiek. De achterste vier bleven gewoon staan. De backs gingen geen steun geven aan hun aanvallers. En de zes die aanvielen, lieten hun verdediging ook gewoon in de steek. Een ploeg in twee stukken! Maar het werkte, want Portugal vond geen antwoord meer daarop.

Goeie Bouss, Ronaldo zakt weg

Marokko had geluk dat Ronaldo voor de rest niet veel meer uitvrat: balverlies, ongelukkige passes,... Cristiano leek zijn belangstelling verloren te hebben, want op de counter had Portugal Marokko kunnen pijn doen. De Marokanen bleven echter - onder aanvoering van een sterke Boussoufa - op zoek naar de gelijkmaker. En zonder een fantastische reflex van Rui Patricio had Belhanda die altijd gemaakt. Maar voor de rest: geen echte spits om het allemaal af te werken.

Zelfs de Russen kozen partij voor Marokko. "Cristiano vooraan en tien die verdedigen", zuchtte Hernan Losada naast ons. "Pfff, ze krijgen zelfs niks meer klaar op de counter."  Maar of ze zo na het EK ook het WK kunnen winnen? Dat betwijfelen we ten zeerste! Marokko heeft de uitschakeling trouwens vooral aan zichzelf te wijten. Hoeveel kansen hebben die wel niet gemist? 

Marokko \\ Portugal
 
 
 
Reacties.