Knotsgekke ommekeer in groep B: Marokko stunt ei zo na tegen WK-favoriet Spanje, dat in enkele minuten tijd toch groepswinnaar wordt

25 juni 2018 21:56

Het uitgeschakelde Marokko heeft voor een stunt gezorgd in groep B. Boussoufa en co kwamen met een gelukje op voorsprong tegen Spanje, en dwongen vervolgens de kansen af om de zege te claimen. Maar La Roja sloeg nog genadeloos toe.

Flater van Iniesta-Ramos

Spanje was bevreesd voor een Portugese zege tegen Iran, en moest dus winnen om groep B als leider af te sluiten. Maar op het kwartier ging het licht bij La Roja uit. Boutaib profiteerde van miscommunicatie tussen Iniesta en Ramos. De Marokkaanse aanvalsleider schoof het leer door de benen van De Gea. Het sluitstuk werd al vier keer gepasseerd op vier doelpogingen tussen de palen.

Rechtzetting na 5 minuten

Spanje aan de bak dus, met vijf minuten later de gelijkmaker. Iniesta zette zijn foutje recht en bediende na een knappe actie Isco. De middenvelder van Real Madrid joeg het leer staalhard in het dak van het doel.

Hard was ook de spelintentie. Scheidsrechter Irmatov gaf de Marokkanen vier gele kaarten, en zag dan nog veel overdreven ingrepen door de vingers. Dat alle 22 spelers nog op het veld stonden na 45 minuten, was een half wonder.

Beide ploegen kregen elk nog een unieke kans voor rust. Boutaib schoot na een snelle uitbraak op De Gea. Aan de overkant kwam Costa een teen te kort om de 2-1 binnen te duwen.

Marokko met de beste kansen

Marokko wilde er na de pauze wel nog wat van maken. Boussoufa riskeerde lijf en leden in duel met De Gea. De botsing met Sinan Bolat waarbij de tweevoudige Gouden Schoen in 2009 een dubbele kaakbeenbreuk opliep, flitste even door zijn hoofd.

Ook Amrabat eiste de aandacht op. De sterspeler krulde de bal enig mooi richting winkelhaak. De Gea voelde het doelhout achter zich trillen.

VAR grijpt goed in

Spanje had wel balbezit, maar de Leeuwen van de Atlas creëerden de kansen. En Nesyri torende op een hoekschop boven De Gea uit en kopte de 1-2 in doel. Marokko leek stand te houden, tot Aspas met een heerlijke hakbal voor 2-2 zorgde.

De lijnrechter keurde de goal af, maar de VAR niet. Een gelijkspel dus, waardoor Spanje - mede door de late puntendeling in Portugal - Iran (1-1) groepswinnaar werd.