Kaya legt zijn verrassende transfer uit: "Niet het gevoel dat ik voor tweedeklasser koos"

25 juli 2018 11:52

Onur Kaya die Zulte Waregem voor KV Mechelen ruilt... Het lijkt op het eerste zicht toch een bizarre transfer, want Kaya had nog steeds een basisplaats onder Francky Dury. Hij legt zelf uit waarom hij zijn koffers pakte bij de West-Vlamingen om naar 1B te trekken.

Voor de buitenwereld was het een verrassende move. "Voor anderen kan het een verrassing zijn. Voor mij persoonlijk niet echt. Ongeveer tien dagen geleden kreeg ik een telefoontje dat KV geïnteresseerd was. Het project trok me aan maar natuurlijk heb ik wel even nagedacht over die stap van 1A naar 1B", vertelt hij in GvA.

Ik had niet het gevoel dat Zulte me absoluut wilde houden

"Uit de aanbieding die ik hier kreeg sprak enorm veel vertrouwen. Alleen al de manier waarop ik hier werd ontvangen deed me al veel deugd. Ik zie een club die thuishoort in eerste klasse. Qua infrastructuur, qua supporters, qua team,... . Op alle vlakken eigenlijk. Ik heb niet het gevoel dat ik voor een tweedeklasser heb gekozen. Kijk naar het aantal abonnees. Dit is een club in volle groei."

3,5 jaar speelde hij bij Zulte Waregem. "Ik had er zeker niet te klagen. Ik speelde altijd en ik moest zeker niet weg. Anderzijds had ik niet het gevoel dat ze me absoluut wilden houden. Het is een persoonlijke keuze. Na 3,5 jaar was ik toe aan iets nieuws."

Johan Walckiers

KV Mechelen
 
 
Reacties.