Vanderhaeghe stuurt zes spelers naar B-kern, coach legt zelf uit waarom

03 augustus 2018 13:36

AA Gent speelt dit weekend zijn eerste thuismatch in de Ghelamco Arena tegen Zulte Waregem. Ondertussen is duidelijk dat er een aantal spelers niet meer moeten rekenen op kansen onder Yves Vanderhaeghe.

Swolfs, Davidzada, Horemans, Koita, Beridze, Rodriguez. Dat zijn de zes namen die ondertussen meetrainen met de beloften van KAA Gent en in augustus nog mogen zoeken naar een oplossing - al dan niet definitief. 

"We hebben gisteren beslist om een aantal jongens met de B-kern te laten meetrainen. Als er nog een optie komt voor die jongens is dat ook een gewonnen jaar", aldus Vanderhaeghe op zijn persconferentie voorafgaand aan het duel met Essevee.

Moeilijk om voor hen een plaats te vinden in de kern

"Het wordt moeilijk een plaats te vinden voor hen in de kern. Dan is het beter om dat nu al te zeggen en die jongens nog een kans te bieden om wel nog ergens anders een geslaagd seizoen te hebben, ook al is het een ontgoocheling voor sommigen. 

Ook voor Siebe Horemans zijn er dus geen kansen dit seizoen, al lopen er op zijn positie niet te veel alternatieven rond in de Ghelamco Arena: "Hij heeft de pech uit blessure te komen en niet alles te kunnen meedoen vanaf dag 1. Dan ben je op achtervolgen aangewezen, maar als hij een jaar uitgeleend kan worden en veel speelt, zien we hem misschien op zijn sterkst terug."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.