Dury moet route naar Gent herberekenen op interne gps: "Kom al twee punten tekort"

04 augustus 2018 10:49

Zulte Waregem gaat op zaterdagavond op zoek naar de drie punten in de Ghelamco Arena tegen AA Gent. Het wil daar graag de 'verloren' punten van tegen Waasland-Beveren goedmaken. Francky Dury gelooft er alvast in.

"Laat het ons maar match per match bekijken en nog niet te veel panikeren over een mogelijk slechte start. De eerste 85 minuten speelden we goed en was er geen vuiltje aan de lucht", had Thomas Buffel vorige week aangegeven na de wedstrijd.

Dury en de spelers baalden na de late 2-2 gelijkmaker van Waasland-Beveren, maar kijken ook alweer vooruit naar de match in en tegen Gent. Op zijn persconferentie was de coach strijdvaardig, al besefte hij ook dat de berekeningen moeten hermaakt worden.

Rekening opnieuw maken

Zoals wel vaker zet de oefenmeester van Essevee ijkpunten rondom de interlandbreaks met een calculatie van een aantal vooropgestelde punten. Het gelijkspel tegen de Wase Leeuwen was niet ingecalculeerd. "Ik ga mijn rekening opnieuw moeten maken, want ik kom twee punten tekort."

"Benieuwd waar we die gaan inhalen, want we hebben moeilijke matchen voor de boeg", aldus Dury. "Het zal er 90 minuten op moeten zijn en geen 85 als we willen winnen in en tegen AA Gent." De geschiedenis is wel in het voordeel van Dury, want de voorbije seizoenen kon Essevee al vaker stunten in de Ghelamco Arena.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.