Pearson vindt het spijtig, maar prijst (merendeel) Mechelse fans: "Ik praat liever over voetbal, niet over idioten"

05 augustus 2018 08:42

De fans van Mechelen die de Leuvense doelman Kawin Thamsatchanan bekogelden... Het is het topic geworden van dé topmatch in 1B. Over het voetbal viel er weinig te zeggen behalve dat het slecht was, maar over het Mechelse publiek werd er lang doorgepalaverd.

"Ik praat veel liever over voetbal", aldus Pearson. "Ik vind het niet goed dat we nu nog eens de nadruk gaan leggen op wat er gebeurd is. Maar het was een minderheid. De steun van het Mechelse publiek was heel, heel goed! We spreken hier over individuen, maar eigenlijk is het irrelevant. Maar we moeten duidelijk zijn: wat er vandaag gebeurde is niet goed voor het voetbal."

Pearson had graag over de clash tussen de twee titelfavorieten gesproken, maar dat ging dus niet. "Het ging tussen twee teams waar de mensen hoge verwachtingen van hebben. Maar nu ligt het zwaartepunt bij een paar idioten. Voetbal is passie en de fans van Mechelen begrijpen dat. We hebben dat nodig, behalve die paar die het kapot maken. Ik laat het nu aan de autoriteiten over."

Johan Walckiers

2e klasse \\ OH Leuven \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.