? The best of Courtois: zijn meest memorabele trofeeën, matchen en saves bij Chelsea

08 augustus 2018 19:15

Thibaut Courtois neemt na vier jaar afscheid van Chelsea. In die tijd was de Belgische nummer één steevast een sleutelspeler voor The Blues, dus hoog tijd om een paar van zijn meest memorabele momenten uit te lichten.

Eerst en vooral: Courtois is eigenlijk al sinds 2011 bij Chelsea aangesloten, maar speelde drie seizoenen bij Atlético Madrid op huurbasis, dus die tellen we niet mee. Bij zijn échte intrede op Stamford in het seizoen 2014/15 werd hij wel meteen kampioen.

Toch was het beste seizoen van Courtois ongetwijfeld de editie van 2016/17. Chelsea werd meer dan overtuigend kampioen met 93 punten en Courtois won de Golden Glove-trofee met 16 clean sheets, nog steeds zijn persoonlijke record. Naast die twee landstitels in de Premier League heeft de goalie ook een FA Cup en een League Cup in zijn trofeeënkast.

Wat betreft specifieke matchen zijn er een paar die hem wellicht nog lang zullen bijblijven: de grootste zege met The Blues was in de Champions League, 6-0 tegen Qarabag. Naast een clean sheet deelde hij toen zelfs een assist uit aan Zappacosta. 

De uitschieter van zijn laatste seizoen is wellicht de topper op Arsenal (2-2). Ondanks de tegengoals schudde hij waanzinnige saves uit zijn mouwen en had Chelsea die wedstrijd zonder hem altijd verloren (bekijk het hier). Soit, de beste prestatie uit zijn hele carrière was volgens ons toch op het voorbije WK tegen Brazilië, maar interlands tellen we hier natuurlijk niet mee.

Bekijk hier enkele van zijn beste saves bij Chelsea:

Yannick Lambrecht

Premier League \\ La Liga \\ Chelsea \\ Real Madrid
 
 
Reacties.