? Rondje Europa: Witsel scoort spectaculair, Hazard meteen belangrijk voor Chelsea, ex-speler Genk en Antwerp scoort in Nederland, ex-Kanarie twee keer in Frankrijk

26 augustus 2018 20:23

Niet enkel in de Belgische competitie stonden er flink wat interessante wedstrijden op het programma, dat is ook het geval in diverse andere landen. Daarbij kwamen ook flink wat Belgen in actie.

Nederland

Utrecht (met Boussaid in de basis en Dessers als invaller) speelde 1-1 gelijk tegen VVV. Bij de bezoekers maakte Tino-Sven Susic (ex-Genk en Antwerp) de gelijkmaker vanop de stip. 

Willem II won met grote oppermacht van Heracles Almelo. Bij de thuisploeg viel Jordy Croux een kwartier voor tijd in, bij de bezoekers bleef Dario Van Den Buijs de hele match op de bank zitten. Heerenveen en Feyenoord maakten er een echt doelpuntenfestijn van.

Duitsland

Borussia Dortmund pakte uit tegen RB Leipzig. Axel Witsel zorgde met een spectaculaire omhaal voor een hoogtepunt in de eerste helft, het team haalde het uiteindelijk al bij al vlot met 4-1.

Engeland

Kabasele won het duel der Belgen met Watford tegen Christian Benteke (Crystal Palace). De Rode Duivel kon niet scoren. 

Eden Hazard van zijn kant pakte uit met een doelpunt vanop strafschop, meteen goed voor een 1-2 zege en 9 op 9 voor Chelsea.

Frankrijk

Lille opende de zondag met een knappe zege tegen Guingamp: 3-0. Jonathan Bamba (ex-STVV) scoorde twee goals voor de club uit Rijsel.

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Premier League \\ Bundesliga \\ Ligue 1 \\ Nederlandse Eredivisie \\ Utrecht \\ VVV-Venlo \\ Guingamp \\ Lille OSC \\ Borussia Dortmund \\ Crystal Palace \\ Watford \\ RB Leipzig
 
 
 
Reacties.