Castagne, Trossard, Vanaken en Verstraete bij de Rode Duivels, Martinez legt uit waarom hij het kwartet erbij nam

31 augustus 2018 12:46

Met Leandro Trossard, Hans Vanaken, Birger Verstaete en Timothy Castagne haalde Roberto Martinez vier nieuwkomers bij de Rode Duivels. De bondscoach legde uit waarom het kwartet zijn kans krijgt

Over Trossard (KRC Genk)

"Na zijn blessure voetbalt Leandro weer op een geweldig hoog niveau, zowel in Europa als in de Jupiler Pro League. Hij is enorm dynamisch en sterk één tegen één. Zijn beste positie is op links, maar hij kan voor mij ook op rechts uit de voeten."

Over Vanaken (Club Brugge)

"Hans bevestigt zijn vorm bij Club Brugge. Hij wil altijd de bal voelen, ook in moeilijke omstandigheden. Ik was onder de indruk van zijn wedstrijd tegen Anderlecht. Hij is klaar voor een rol bij ons."

Over Verstaete (AA Gent)

"In de Jupiler Pro League zoek je naar spelers die uit het oog springen. Birger is zo iemand. Op zijn positie is er veel concurrentie, maar de ploeg heeft een type als hem nodig. Hij heeft een geweldige tactische positionering."

Over Castagne (Atalanta Bergamo)

"Timothy is enorm gegroeid bij Atalanta. In het systeem van zijn club kan hij zowel als rechts als links uitgespeeld worden, en dat in een defensieve of offensieve rol. Iemand als hem komt ook in onze formatie uitstekend tot zijn recht."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem \\ Bordeaux \\ Atalanta \\ België \\ Brøndby IF \\ FC København
 
 
Reacties.