Het was al zover: er lag al een miljoenenbod bij Club Brugge op tafel voor Danjuma

05 oktober 2018 06:34

Arnaut Groeneveld verovert de voetbalwereld in sneltempo sinds hij bij Club Brugge zit. Vandaag wordt hij wellicht voor de eerste keer opgeroepen voor Oranje, woensdag scoorde hij nog een fantastische goal in de Champions League. Club Brugge had hem zelfs al terug kunnen verkopen.

In Nederland vragen ze zich af waarom de topclubs daar Danjuma zomaar lieten vertrekken. Eigenlijk ging het zo niet... "Er was wel degelijk interesse van die topclubs, maar wij speelden iets sneller op de bal”, zegt Club-manager Vincent Mannaert in Het Nieuwsblad.

Er was wel degelijk interesse van Ajax en enkele clubs uit de Premier League. "We hielden al een tijdje rekening met een vertrek van Limbombe en we zagen in Arnaut een interessante vervanger. Toen andere clubs zich roerden, stond zijn beslissing al vast. Club Brugge heeft in Nederland ondertussen een goeie reputatie als het gaat om het lanceren en herlanceren van spelers uit de Ere- of Eerste Divisie."

We zijn er de club niet naar om te kiezen voor het snelle geld

Maar eind augustus kon Club hem alweer verkopen, want er lag een miljoenenbod op tafel. "Er lag inderdaad al na enkele weken een stevig en concreet voorstel op tafel, maar we zijn er de club niet naar om te kiezen voor het snelle geld", zegt Mannaert.

"En ook Arnaut laat zijn hoofd niet gek maken. Hij weet heel goed dat hij bij Club een passend podium krijgt om zijn talent te laten zien. En hij heeft persoonlijkheid genoeg om nee te zeggen als de kleppers te vroeg aan zijn deur staan."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.