Martinez legt uit waarom hij Trossard wél selecteerde en waarom hij nog hoop heeft

05 oktober 2018 12:27

Het was een akelig beeld, gisteren in Sarpsborg-Genk. Trossard ging hard neer na een snedig duel en greep naar de schouder. Met al drie wissels opgebruikt moest Genk met tien verder, Trossard werd afgevoerd. Toch zit hij in de selectie van de Rode Duivels.

"Hij vliegt terug van Noorwegen en zal in de komende uren landen", aldus Martinez op zijn persconferentie. "Er zal een scan worden genomen. We verwachten slecht nieuws, maar toch wilden we hem hier bij de selectie aankondigen."

Daar heeft Martinez enkele goeie redenen voor. Vooreerst wil hij het vertrouwen in Trossard bevestigen. "Hij heeft het de vorige keer goed gedaan en en liet bij Genk zien dat hij in een goeie vorm zit. Deze selectie is een signaal dat we in hem geloven."

Operatie of snel terug fit?

Met een schouderblessure van Trossard kan het volgens de bondscoach alle kanten uit. "Mogelijk moet hij een operatie ondergaan, maar het kan ook zijn dat hij binnen drie à vier dagen terug fit is. Daarom houden we alle opties open." Ook de Genk-fans hopen wellicht op het tweede scenario, maar die kans lijkt klein.

Redactie

Europa League \\ KRC Genk \\ België \\ Sarpsborg 08
 
 
Reacties.