Bongonda: "Onze situatie is vergelijkbaar met die van Real"

31 oktober 2018 08:44

Zulte Waregem was de laatste jaren een stevige subtopper geworden, maar in het vorige en huidige seizoen loopt het een pak minder. Het team staat gedeeld laatste en dat is wennen.

"Nooit eerder stond ik laatste in mijn carrière", aldus Bongonda in Het Laatste Nieuws. "Of ja... vier jaar geleden één week met Essevee. Maar dan wonnen we op Standard en waren we vertrokken." Hetzelfde donderdagavond doen zou een enorme stunt zijn, beseft de aanvallende middenvelder ook.

"Onder de huidige omstandigheden zeggen dat we gaan winnen, zou niet geloofwaardig zijn. Weet je, het Zulte Waregem dat ik kende - zelfs na mijn vertrek - kon iederéén kloppen. Dat gevoel heb ik nu niet. Het is frustrerend, maar we moeten hier samen uit geraken."

Net als Real

Hij haalt een opmerkelijke vergelijking boven. "Bij een club uit de top 6 zou je me op mijn cijfers mogen afrekenen. Ik moet in een goed draaiende ploeg zitten om optimaal te renderen. Kijk naar Real Madrid. Het is één van de beste ploegen ter wereld, maar ze staan slechts negende en niemand haalt zijn beste vorm. Onze situatie is dezelfde. Iedereen weet dat we geen recht hebben om fouten te maken. Daardoor hebben veel spelers schrik."

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ Real Madrid
 
 
 
Reacties.