Roeselare laat mooie kans schieten: "Misten precisie en finesse"

01 november 2018 19:08

Roeselare-Westerlo leek op een 0-0 te eindigen, maar dat was buiten een snelle counter en doelpunt van Lukas Van Eenoo gerekend. Voor Roeselare een gemiste kans, want mits een zege stonden ze op Schiervelde terug tussen de mensen.

"Een typische match voor 1B", herhaalde Condom de analyse van zijn collega Bob Peeters. "Wat kan ik verder zeggen over deze match? We wilden vandaag een offensieve ploeg op het veld om kansen te creëren. In de eerste helft zag ik enkele goede dingen en veel engagement. Onze keuzes waren niet altijd goed, maar we hadden wel de betere mogelijkheden."

Toch zag de Spanjaard ook enkele negatieve punten in zijn analyse. "We misten precisie en finesse en onze balcontroles waren vaak niet goed, mede dankzij het vochtige veld", zei Condom. "In de tweede helft creëerden we nog kansen, vooral door gevaarlijk te zijn van op de flanken. Maar dat is nu eenmaal voetbal."

Counter en 0-1 

Toch kregen de West-Vlamingen het deksel nog op de neus. "Als we de kansen hadden afgemaakt, dan zag het er helemaal anders uit", wist de trainer. "We liepen tegen een counter aan en daarna hadden we niet meer de kracht om terug te keren. We misten op het einde de energie voor een echt slotofenssief."

Bart Ver Elst

2e klasse \\ Westerlo \\ Roeselare
 
 
Reacties.