Axel Witsel en Borussia Dortmund doen fantastische zaak in de Bundesliga

03 november 2018 17:35

Enkel Marco Reus is erin geslaagd om Koen Casteels te kloppen. Maar dat volstond wel voor de zege van Borussia Dortmund. En nog mooier voor de Borussen: Bayern München liet punten liggen.

Borussia Dortmund bouwt zo zijn voorsprong op Bayern uit tot vier punten. Volgende week staan beide teams tegenover elkaar.

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 0-1

Het doelpunt van Dortmund was eigenlijk een gelukje. Na 26 bracht Sancho de bal voor doel, maar Delaney miste zijn kopbal. Maar het leer kwam wel bij Reus terecht, die raak kopte. Wolfsburg kon aanvallend niet genoeg brengen om een punt op te eisen. 

Bayern München – SC Freiburg 1-1

Bayern was niet bij de les in de eerste helft. Freiburg verdedigde met lijf en leden en er kwam geen creativiteit aan te pas bij de mannen van Niko Kovac. Lewandowski had de beste kans, maar hij schoot van dichtbij op de voeten van Schwolow. En de doelman pakte ook nog een halve omhaal van Robben. 

De bezoekers konden zelfs op voorsprong komen, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Bayern kon geen deftige aanval in elkaar boksen. Tien minuten voor tijd scoorde Gnabry dan toch. Maar in de voorlaatste minuut trok Höler de stand gelijk.

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Johan Walckiers

Bundesliga \\ Borussia Dortmund \\ VfL Wolfsburg
 
 
Reacties.