Mehdi Bayat spreekt over zijn broer Mogi met wie het niet goed gaat: "In de VS zou hij gezien worden als een Jerry Maguire op zijn top"

27 november 2018 13:45

In tegenstelling tot Dejan Veljkovic zit Mogi Bayat nog steeds in voorhechtenis. De beruchte makelaar wordt in verdenking gesteld van witwassen en fiscale fraude.

Bayat zit nu al bijna zes weken achter de tralies. "Het gaat in niet goed met hem", zegt zijn broer Mehdi Bayat in Sport/Voetbalmagazine. "Opsluiting, dat is van het ergste wat er bestaat in onze samenleving. Dat is het lot dat voorbestemd is voor criminelen of mensen die de maatschappij schade kunnen berokkenen. Het ergste aan voorhechtenis is dat je niet weet wanneer je zult vrijkomen, je hebt geen datum."

Bayat bouwde de voorbije jaren geen te beste reputatie op beseft zijn broer Mehdi. "Voor de supporters is hij de doodgraver van het voetbal. Een makelaar, Mogi of een andere, dat is die gast die spelers verkoopt en die winst maakt op de kap van speler en club. Geld maakt alles kapot, zeggen ze. En een makelaar is iemand die alleen aan geld denkt. Zo wordt dat voor de buitenwereld voorgesteld."

In de schijnwerpers

Mehdi Bayat ziet een groot verschil tussen zijn broer en andere managers. "Sommigen sluiten hun deals liever in de schaduw. Anderen, zoals Mogi, staan met plezier in de schijnwerpers."

"Op zijn Amerikaans. Een makelaar als Mogi zou in de VS gezien worden als een Jerry Maguire op zijn top. Vandaag maakt men een intentieproces louter op basis van geld en dat accepteer ik niet', aldus een vurige Mehdi Bayat.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Charleroi
 
 
Reacties.