Igor de Camargo legt uit waarom hij destijds niet bij Club Brugge belandde, maar wel bij Standard... met dank ook aan een Eindhovense pizzabakker

28 november 2018 19:45

Na twee seizoenen in Cyprus keerde Igor de Camargo terug naar België. De intussen 35-jarige aanvaller voetbalt nu voor KV Mechelen, en droeg eerder het shirt van KRC Genk, Standard, Heusden-Zolder en FC Brussel.

In Het Nieuwsblad kijkt De Camargo terug op zijn carrière. De Braziliaanse Belg sprak met Club Brugge, maar verhuisde in de winter van 2006 naar Standard.

"Toen Marc Degryse sportief directeur was bij Club Brugge ben ik daar gaan praten samen met mijn manager Paul Stefani", legt De Camargo uit. "Hun bod was allesbehalve interessant. Zo belandden we aan de boorden van de Maas bij Standard, oog in oog met Luciano D’Onofrio."

Luchtig sfeertje

De zaakwaarnemer van De Camargo paste een geheime truc toe. "Paul nam in die tijd vaak de Eindhovense pizzabakker Domenico La Sala mee naar onderhandelingen, dat zorgde voor een luchtig sfeertje."

"Dat zou deze keer niet anders zijn. Ze speelden onder één hoedje met Luciano om een grap uit te halen met mij. Hoeveel kan Igor hier verdienen?, vroeg Paul aan D’Onofrio. Met een uitgestreken gezicht antwoordde die: Tweeduizend euro in de maand. Iedereen begon wat rond te kijken en er viel een stilte. Paul doorbrak die stilte met de vraag: Is dat bruto of netto? Waarop Luciano: Je weet toch dat bij ons alles bruto is? Goed gelachen die dag."

Redactie

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Standard \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.