Patrick Decuyper snapte niet dat 'de beste die in ­België rondloopt' tot zondag geen kans kreeg: "Anderlecht was al lang aan het sukkelen"

28 november 2018 09:15

Patrick Decuyper gaat een talentenschool opstarten bij amateurclub KSK Ronse. De man die Antwerp anderhalf jaar geleden weer naar eerste klasse bracht, vindt dat er in België geen fatsoenlijke jeugdopleiding is.

Hoewel enkele eersteklassers over een prima jeugdopleiding beschikken, is Decuyper van mening dat het anders kan. "De focus ligt ook bij de jeugd veel te veel op het winnen van een match", zegt hij in Gazet van Antwerpen. "Niemand durft focussen op het beter maken van het individu, want dat is te veel langetermijndenken."

"Jonge spelers krijgen geen tijd om fouten te ­maken, om echt te rijpen. Daardoor vallen er ook zoveel jonge spelers zo snel uit de boot. Enkel de kleine kring van toptalenten krijgt een kans."

Noodzaak - visie

Afgelopen weekend gaf Hein Vanhaezebrouck zes tieners een kans bij Anderlecht. "Hij deed dat uit noodzaak, niet vanuit een visie", aldus Decuyper. "Toen ik Doku enkele weken ­geleden met de reserven zag spelen op ­Zulte, zag ik een fenomenale speler. Maar vooral was ­Anderlecht al lang ongelooflijk aan het sukkelen. Ik snapte toen totaal niet wat die jongen bij de reserven deed. Dat hij nog geen kans had gekregen."

"Hij is de beste die in ­België rondloopt. Ik geloof ook nooit dat Anderlecht echt die visie gaat doordrukken. Het gaat weer de markt opgaan, zeker ­weten. Onder druk van de media, van het publiek. Want die willen resultaten zien. En snel."

2e amateurliga A \\ Europa League \\ Anderlecht \\ SK Ronse
 
 
 
Reacties.