Terugkeer RSCA-linksback nog niet voor meteen: "Er zijn veel fouten gemaakt tijdens zijn revalidatie"


Foto: © photonews 04 december 2018 15:52

Elias Cobbaut kwam afgelopen zomer van KV Mechelen naar Anderlecht over. Vrijwel onmiddellijk werd hij onder Vanhaezebrouck een vaste waarde. Tot hij zich op het veld van Charleroi zwaar kwetste.

"Cobbaut heeft erg diep gezeten, zowel fysiek als mentaal", dat zegt Het Nieuwsblad. De Mechelaar blesseerde zich in september op Mambourg. Eerst leek de blessure al bij al nog mee te vallen en rekende de medische staf van Anderlecht op een afwezigheid van amper twee weken. Ondertussen is Cobbaut begin december nog steeds niet terug. 

Er moeten dus wel degelijk fouten gemaakt zijn tijdens zijn herstel. Volgens coach Hein Vanhaezebrouck is de terugkeer van zijn poulain nog niet voor meteen. Matchritme en een stap-voor-stapaanpak zijn factoren waarmee je moet rekening houden. 

Almost back

Ondertussen nadert 2019 met rasse schreden. Als Cobbaut dit kalenderjaar niet meer voetbalt, staat de teller van de duur van de blessure op zes maanden, terwijl er oorspronkelijk aan een halve maand werd gedacht. Maar de beloftevolle Belg geeft de moed niet op en post regelmatig foto's van zichzelf vanop het Anderlechtse trainingsveld, onder meer met het onderschrift "Almost back". 

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.