Arsenal verliest niet enkel de drie punten op Southampton: "paar weken out"

16 december 2018 19:29

Arsenal verloor voor het eerst sinds erg lang nog eens een competitiewedstrijd, dader was Southampton. 3-2 werd het in het St. Mary's Stadium. Dichtste concurrent Chelsea loopt zo weer iets verder weg. Maar daar stopt het nog niet voor de Noord-Londenaren.

The Gunners moeten rechtsachter Hector Bellerin namelijk een paar weken missen. De Spanjaard bezeerde zich in de eerste helft op Southampton en werd vervangen door Alexandre Lacazette. Ook hij kon de match niet doen kantelen. 

Koscielny

De defensieve blessureproblemen bij Arsenal stapelen zich zo op. Unai Emery zei na de match op de clubwebsite van Arsenal wel dat Sokratis en Koscielny zo goed als volledig terug fit zijn. Die laatste heeft maar liefst zeven maanden niet op een voetbalveld gestaan (Koscielny maakte donderdag in Europa League wederoptreden van 70 minuten, nvdr.). Wat betreft Mustafi en Kolasinac is het dan weer nog bang afwachten. 

Emery noemt de kwetsuur van Bellerin wel maar klein. Terwijl hij weet dat hij al zijn spelers zeer goed kan gebruiken voor het moment. Het is in ieder geval niet zo dat de Spaanse coach over erg veel weelde beschikt achterin. 

Mathias Vranckx

Premier League \\ Arsenal \\ Southampton
 
 
Reacties.