? Doellijntechnologie op zijn best in kraker tussen City en Liverpool: doldwaze fase levert géén goal op

03 januari 2019 20:19

Donderdagavond zijn alle ogen in Engeland gericht op de kraker tussen Manchester City en Liverpool. Kevin De Bruyne is bij de thuisploeg dan toch fit genoeg bevonden, al zit de spelmaker wel op de bank.

Update: Liverpool moet met een achterstand de rust in, maar had op voorsprong kunnen staan in het Etihad Stadium. In de 19e minuut trapte Mané op de paal, waarna Stones en Ederson na een knullig misverstand nog bijna de bal in eigen doel werkten.

Het scheelde enkele millimeters. Gelukkig is er doellijntechnologie in de Premier League. 

Pep Guardiola zet Vincent Kompany in zijn basiself voor de klepper tegen Liverpool. Kevin De Bruyne is dan toch fit genoeg om te spelen, maar moet tevreden zijn met een plek op de bank. 

Bij winst van City wordt de titelstrijd in Engeland ongemeen spannend. Indien Liverpool de volle buit pakt, lijkt de titelstrijd al in een beslissende plooi te vallen, want dan bedraagt de voorsprong op eerste achtervolger Tottenham en Manchester City respectievelijk 9 en 10 punten.

Al zijn er natuurlijk na vanavond nog 17 matchen te spelen. De ploeg van Jürgen Klopp won 17 van de 20 wedstrijden tot dusver en verloor nog niet. Kunnen Kompany en eventuele invaller De Bruyne daar verandering in brengen? De aftrap wordt om 21.00 uur gegeven. 

Premier League \\ Liverpool FC \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.