Eden Hazard wordt dit weekend gespaard: "Hij was fantastisch in deze periode, maar we vragen veel van hem"

04 januari 2019 20:41

Bekerhouder Chelsea FC ontvangt zaterdag Notthingham Forest in de derde ronde van de FA Cup. Maar The Blues zullen niet op volle sterkte aantreden tegen de nummer 7 uit The Championship.

Assistent-coach Gianfranco Zola deelde op het persmoment van Chelsea mee dat Eden Hazard gespaard wordt in het duel van zaterdag. De sterspeler krijgt rust na een drukke periode met veel wedstrijden. 

Invloedrijke Hazard

"Er zijn spelers die vijf of zes wedstrijden op een korte periode hebben gespeeld", aldus Zola. "Het zal noodzakelijk zijn om wat te roteren. Eden was fantastisch in deze periode. Hij heeft heel veel matchen gespeeld. We vragen veel van hem omdat hij zo'n invloedrijke speler is. Zaterdag geven we hem wat rust, ook al zitten we in een situatie waar we niet heel veel spelers hebben."

Vooraan hebben de Londenaars inderdaad nog weinig opties over. Willian viel woensdag uit in het 0-0 gelijkspel tegen Southampton, terwijl ook Pedro en Olivier Giroud onbeschikbaar zijn. Zo komt de 18-jarige Callum Hudson-Odoi in de ploeg tegen Nottingham Forest. 

Bart Ver Elst

Chelsea \\ Nottingham Forest
 
 
Reacties.