Real Madrid gaat gegeerde middenvelder van Manchester City aanwerven (met opvallende doorverkoopclausule om rivaal United een hak te zetten)

05 januari 2019 14:46

Real Madrid gaat een eerste grote slag slaan op de winterse transfermarkt. Misschien nog geen ronkende naam, maar we een absoluut toptalent dat bijna elke Europese topclub wou binnenhalen.

Het gaat om Brahim Diaz (19). De Spaanse winger wou zijn aflopende contract bij Manchester City niet verlengen en trekt nu naar Real Madrid. Dat weet Sky Sports.

Rivalenclausule

De clubs zijn al tot een akkoord gekomen voor een transfer ter waarde van 24,5 miljoen euro inclusief bonussen. City dwong ook een opvallende doorverkoopclausule af: 15% op elke toekomstige transfer van Diaz, behalve als hij naar rivaal Manchester United zou trekken. Dan wordt het 40%.

De polyvalente middenvelder hoop zo zijn ontwikkeling verder te zetten. Het hoogtepunt van zijn seizoen tot dusver was toen hij in de beker twee keer scoorde tegen Fulham, in de Premier League speelde hij nog niet. Trouwens, het laatste jeugdproduct van City dat naar een andere topclub ging: Dortmund-ster Jadon Sancho.

Premier League \\ Primera Division \\ Manchester United \\ Manchester City \\ Real Madrid
 
 
 
Reacties.