Belgen over hun periode onder Rutten: "Een aardige controlefreak" & "Hij maakt spelers individueel echt wel beter"

07 januari 2019 19:29

Fred Rutten is officieel aan zijn eerste werkdag bezig. De Nederlandse coach is in ons land nog geen grote bekende, dus laten Stefano Marzo en Stijn Wuytens - twee Belgen onder zijn hoede bij PSV - hun licht schijnen op de kersverse coach van Anderlecht.

Stefano Marzo krijgt het eerste woord. "Rutten is een aardige man, maar wel een controlefreak. Hij wil de touwtjes stevig in handen hebben, ook naar de media toe", zegt hij in Het Belang van Limburg.

De verdediger van Sporting Lokeren ziet hem wel slagen. "Hij maakt spelers echt wel beter. Ik vond hem niet streng, maar hij verwacht wel ieder moment kwaliteit, elke training en wedstrijd opnieuw."

"Ik moet Stefano bijtreden: Fred maakt spelers individueel beter", pikt AZ-middenvelder Stijn Wuytens in. "Hij houdt ook alles nauwkeurig bij. Hoe vaak je al bent behandeld voor een blessure? Heb je extra getraind? Krachttrainingen gevolgd?"

"Hij geeft ook vertrouwen aan spelers en een bepaalde vrijheid, maar hij kan ook hard zijn als afspraken niet worden nageleefd. Ik vond het een goede trainer. Ik heb veel geleerd onder zijn hoede", meent Wuytens.

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ AZ Alkmaar \\ Sporting Lokeren
 
 
 
Reacties.