UPDATE: Ghandri (Westerlo) en Maertens (OHL) kennen hun straf na opstootje met elleboogstoot

09 januari 2019 12:12

Door de feestdagen en winterstop is het met enige vertraging, maar de Geschillencommissie heeft een nieuw besluit genomen na een voorval tijdens Westerlo-OHL (0-0). Nader Ghandri en Mathieu Maertens kennen nu pas hun straf.

UPDATE: OH Leuven laat na de uitspraak van de Geschillencommissie - drie speeldag schorsing voor Mathieu Maertens - weten dat de club in beroep gaat.

Na een zware tackle van Ghandri volgde een felle reactie van Maertens, maar het was de middenvelder van Westerlo die nadien ook nog eens een elleboog uitdeelde. Scheidsrechter Jordy Vermeiren had de fase zelf niet gezien, maar nu worden beide spelers toch nog gestraft op basis van de tv-beelden.

Ghandri kreeg aanvankelijk vier speeldagen schorsing en een boete van 2.000 euro, maar Westerlo ging in beroep en met succes. Zijn straf werd gehalveerd naar twee speeldagen en 1.000 euro.

Ook Maertens bleek niet onschuldig en loopt aan tegen drie speeldagen schorsing en een boete van 1.500 euro. OHL kan wel nog in beroep gaan tegen die beslissing.

1e klasse B \\ Westerlo \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.