? Braziliaans wonderkind is Real Madrid's hoop in bange dagen: "Niemand had op die leeftijd al zo'n impact"

10 januari 2019 13:59

Real Madrid knikkerde gisteren laagvlieger Leganes uit de Copa del Rey. Een deugddoende opsteker voor de 'Koninkijke', maar wat ze bij de Spaanse topclub vooral zullen onthouden is de prestatie van wat stilaan één van de nieuwe sensaties in La Liga aan het worden is.

Vinicius Junior is de naam. De Braziliaanse winger is pas 18, maar staat al enkele jaren bekend als één van de opkomende supertalenten. In de heenwedstrijd van de achtste finales van de Spaanse Beker tegen Leganes (3-0) was de Vinicius meteen goed voor een goal en een assist. Met een prachtige volley tekende hij voor de derde treffer. 

De Spaanse pers steekt dan ook de loftrompet over de Braziliaan en vergelijkt hem zelf al met clublegende Raúl: "Niemand die op die leeftijd al zo’n impact had. De opwinding spat van z’n schoenen, net zoals je die ook in de ogen van de supporters ziet wanneer hij aan de bal is."

Lichtpunt in donkere tijden

"Hij maakt van het veld in het Bernabéu een Braziliaans strand. Het nummer 28 staat op in donkere tijden, zoals ook Raúl dat deed. Real Madrid wordt momenteel gedragen door een tiener en dat is natuurlijk verre van ideaal. Maar Vinicius is alles behalve een slechte tiener.”

Real Madrid \\ CD Leganés
 
 
 
Reacties.