Wat een halve zot! Ex-Liverpool-spits ging Riise ooit te lijf met een golfclub: "Hij wou mijn schenen breken"


Foto: © photonews 13 januari 2019 16:12

Dat Craig Bellamy niet altijd de makkelijkste was, wisten we al. Maar wat John Arne Riise in zijn biografie schreef, slaat alles. Zo zou Bellamy hem ooit dronken aangevallen hebben met een golfclub.

Het was in de voorbereiding van de achtste finale van de Champions League op bezoek bij Barcelona in 2007. Toen Riise niet wou zingen aan tafel werd Bellamy kwaad. Toen de spelers terugkeerden naar het hotel en gingen slapen, sloegen de stoppen door bij de aanvaller. Hij zocht Riise op in diens kamer.

"Ik werd wakker toen iemand in het donker een deur opende. Verblind door het plotse licht zag ik niet direct dat het niet Agger was, maar Bellamy die aan mijn bed stond. In zijn handen: een golfclub", aldus Riise in een voorpublicatie in The Guardian. Bellamy ging hem te lijf en Riise werd geraakt in de heup en dij. "Het maakt me niet uit dat ik naar de gevangenis ga, mijn kinderen hebben genoeg geld", zou de dronken Bellamy geroepen hebben.

Vieren met golfbeweging

Benitez kon de situatie stilhouden en kalmeren. Bellamy scoorde uiteindelijk in Camp Nou en vierde zijn doelpunt met... een golfbeweging.

Premier League \\ Liverpool FC
 
 
 
Reacties.