Vanaken ten voeten uit in zijn eerste reactie: "Ik zou die Schoen meteen inwisselen voor een nieuwe titel"


Foto: © photonews 16 januari 2019 23:44

Als u een vreugdedansje en wat straffe uitspraken over een mogelijke transfer verwacht had na het winnen van de Gouden Schoen, dan kent u Hans Vanaken nog niet goed. De Limburgse nuchterheid zelve liet amper emotie zien.

Niet dat hij niet gelukkig was met zijn eerste Gouden Schoen, maar zo is de aanvallende middenvelder nu eenmaal. Naast het veld stuurt hij zijn - professioneel - leven even beredeneerd als hij dat op de groene mat doet.

"Na de eerste stemronde was ik al redelijk zeker, want Pozuelo had toch al een achterstand van 100 punten", zei hij met de grootste cool. "Ik heb in 2018 het geluk gehad dat mijn statistieken nog nooit zo goed waren. We werden kampioen en ik werd Profvoetballer van het Jaar. Ja, ik denk wel dat ik hem aan de hand daarvan verdien."

Ik ga morgen op training ook dezelfde Hans Vanaken zijn die ik vandaag op training was

Maar zoals we al schreven: we verwachten niet dat het veel gaat veranderen bij Vanaken. Straks zien we hem weer met assists strooien en belangrijke goals maken. "Het is wel logisch dat de mensen meer van me gaan verwachten. Ik hoop dat ik deze cijfers kan evenaren of misschien overtreffen."

Maar die individuele trofee... dat boeit hem niet zoveel. Als een ander dat zou zeggen, zouden we hem niet geloven. Maar 't is Hans... "Ik zou hem meteen inwisselen voor een nieuwe titel", verzekerde hij. "De ploeg primeert bij mij altijd. Ik ga morgen op training ook dezelfde Hans Vanaken zijn die ik vandaag op training was."

En wat met de interesse, die nu onvermijdelijk ook gaat volgen? "Kijk, ik sluit niks uit, maar ik ben gelukkig in Brugge. Ik vertrek alleen naar het buitenland als het totaalplaatje klopt. Als er een ploeg komt die ik interessant vind en die ook toont dat ze me echt willen. Anders blijf ik gerust in Brugge, daar voel ik me goed op en naast het veld."

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.