Nederlandse club komt met erg scherp statement rond mogelijke betrokkenheid geweld supportersbussen na STVV - Genk


Foto: © photonews 20 januari 2019 21:39

Na de Limburgse derby tussen STVV en KRC Genk kwam het tot onlusten, waarbij supportersbussen van de bezoekers door stenen werden bekogeld. Daarbij zaten ook Nederlandse supporters uit Maastricht.

MVV Maastricht wil met een persbericht alvast duidelijk maken dat zij het absoluut niet eens zijn met de manier waarop enkelingen voor schade aan de supportersbussen hebben gezorgd. 

"Wij wijzen ieder verband met deze criminele gedragingen van de hand als MVV zijnde", klinkt het onder meer. "Mochten hierbij personen betrokken zijn geweest die, op welke wijze dan ook, in relatie staan tot onze club, dan zal MVV er alles aan doen deze mensen zo snel mogelijk te laten oppakken."

Sterke veroordeling

De club uit Maastricht gaat de Belgische autoriteiten alle mogelijk ondersteuning leveren en zal ook zelf stadionverboden opleggen indien bepaalde supporters worden geïdentificeerd.

"Wij veroordelen het ten zeerste dat een kleine groep mensen die dergelijke criminele gedragingen vertonen, alle MVV supporters en daarmee ook de club in groot diskrediet brengen. Wij betreuren het dat KRC Genk supporters slachtoffer zijn geworden van dit laffe gedrag."

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Sint-Truiden \\ MVV
 
 
 
Reacties.