De duizelingwekkende cijfertjes in het Chinese contract van Marouane Fellaini: loonsverhoging van enkele miljoenen per jaar

30 januari 2019 06:52

Marouane Fellaini trekt naar China, dat staat nu wel vast. En als u de cijfertjes in zijn nieuwe contract bij Shandong zult zien, zult u ook begrijpen waarom. De Rode Duivel boerde al goed tijdens zijn carrière, maar nu heeft hij pas echt Euromillions gewonnen.

Fellaini heeft al een persoonlijk akkoord met Shandong Luneng Taishan FC en zou deze week nog zijn contract gaan tekenen. Een contract om te duizelen... Fellaini gaat bij Shandong maar liefst 14,5 miljoen euro per jaar verdienen, netto... Als hij zijn driejarig contract uitdoet, zal hij 43,5 miljoen euro verdiend hebben, schrijft Het Nieuwsblad.

De Chinese eersteklasser betaalt 12 miljoen euro aan Manchester United. De cijfers hoeven ook niet te verbazen, want Shandong is één van de rijkste clubs in China en betaalt Europese spelers bijzonder goed. De Italiaanse spits Graziano Pelle verdient er zelfs 16 miljoen per jaar.

Johan Walckiers

Premier League \\ Manchester United \\ Burnley
 
 
Reacties.