Origi naar Nantes, een goed idee? Wisselend succes voor andere Belgen bij Les Canaris

31 januari 2019 16:33

Divock Origi zou in de belangstelling staan van het Franse FC Nantes. Dat zoekt na het vertrek -en de dramatische verdwijning- van Emiliano Sala naar een nieuwe spits. Maar is Nantes wel vruchtbare grond voor voetballende Belgen?

Succesen

Onder meer Franky Vercauteren maakt deel uit van de zes Belgen die bij Nantes ooit hun brood verdienden. De flankspeler kwam bij de club toen nog wat hoog aangeschreven Belgen hun geld in Frankrijk verdienden. Hij werd er twee keer de speler met de meeste assists in de voorloper van de Ligue 1. Op drie seizoenen is dat geen slecht gemiddelde.

Ook Guillaume Gillet kende heel wat mooie jaren bij de Franse club. Hij kwam er tot 63 competitiewedstrijden op anderhalf jaar tijd.

Flops

De vier andere Belgen verging het minder goed. Yassine El Ghanassy speelde dan wel 22 wedstrijden, toch kon hij geen onuitwisbare indruk maken. Hij vertrok daarna naar Al-Raed.

Joris Kayembe kwam net als Anthony Limbombe deze zomer aan, maar hij kon nog maar drie wedstrijden laten optekenen. Ook Limbombe zal meer verwacht hebben van zijn overstap naar Nantes. Hij raakte er voor even de perspectieven op de nationale ploeg kwijt. Luigi Pieroni kwam in de Franse stad amper aan drie goals in vijftien matchen in een vol jaar. Ook dat was geen voltreffer.

Redactie

Premier League \\ Liverpool FC \\ Nantes
 
 
Reacties.