Yves Vanderhaeghe maakt zich druk in gebrek aan consequentie VAR: "Pas als er een grote ploeg benadeeld wordt ... "

06 februari 2019 21:09

KV Kortrijk lijkt volledig uit de running voor play-off 1. Trainer Yves Vanderhaeghe is het meer dan beu dat enkel de grote ploegen van tel zijn en ijvert ervoor om de kleinere clubs meer te respecteren.

“Wij verloren dit seizoen tegen Standard en Gent zure punten met het oog op play-off 1 door beslissingen die onterecht in ons nadeel werden gefloten", gaf Yves Vanderhaeghe mee op een persconferentie in Kortrijk voorafgaand aan het duel in en tegen Eupen.

"Maar pas als er een grote club benadeeld wordt, schreeuwt iedereen moord en brand. Ik spreek niet alleen voor Kortrijk, maar voor elke kleinere club. De besluitvorming is niet consequent.”

Iemand moet eens opkomen voor kleinere clubs

Vanderhaeghe vraagt zich af welke rol de kleinere clubs nog spelen. “Wat doen wij nog in de competitie als het voor Kortrijk niet erg is dat Standard onterecht een penalty krijgt voor zogenaamd hands dat er geen is, en wij een week later er geen krijgen tegen Gent voor terecht hands? En dat geldt voor élke kleine club. Iemand moet eens opkomen voor de kleinere clubs.”

Sam Suttels

Jupiler Pro League \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.