Oostends beton barst, maar in de slotfase rapen ze toch nog eerste punt van 2019


Foto: © photonews 09 februari 2019 19:54

Eén blik op de opstelling van KV Oostende en je wist waar Gert Verheyen naartoe wou: een clean sheet houden. Zijn plan leek lang te slagen tot Vanlerberghe het de vuilbak in gooide door een penaltyfout te maken op Morioka... Maar in de slotfase viel er toch nog een appel uit de kast.

Toch wel een vreemde opstelling van Gert Verheyen. Hij koos voor drie centrale verdedigers, maar schoof wel Wout Faes door naar het middenveld. Naast Vanlerberghe en Vandendriessche dus eigenlijk drie controlerende middenvelders. De coach wou duidelijk eens een resultaat neerzetten en ging uit van een solide achterhoede. 

Sterke Lombaerts

Het gevolg was wel dat Charleroi grotendeels de bal had en ook het gevaarlijkst was in de zone voor Dutoit. De Sutter werd maar één keer bereikt en zijn kopbal ging naast. De Carolo's zochten hun heil op de minder bezette flanken van de bezoekers en daar kwam wel wat gevaar uit. 

Gelukkig voor Oostende gaf Lombaerts een masterclass verdedigen weg. Na een halfuur zijn we gestopt met zijn interventies te tellen, het waren er immers zoveel... Hoe Oostende het kon laten gebeuren dat die zo lang op de bank zat, het is een raadsel. Voor de rest een flauwe match trouwens. Terwijl KVO op de counter loerde, liet Charleroi zien dat het eigenlijk ook wel te kort komt voor play-off 1.

Plan de vuilbak in

Oostende kwam om te verdedigen en deed dat ook met verve. Aanvallend was het heel wat minder. Bij vrije trappen stonden ze zowaar met elf in de eigen zestien. Faes speelde als een echte buffer voor de verdediging. 't Was duidelijk dat Verheyen meer realisme predikte en gewoon ergens punten wou pakken. 

En 78 minuten lang verliep dat ook vlekkeloos... Tot Jordi Vanlerberghe Morioka van achteren aanliep in de zestien en ref Van Driessche de bal op de stip legde. Werkje voor Perbet en die deed dat perfect: 1-0. 

Oostende, dat slechts sporadisch eens in de buurt van Penneteau kwam, leek nog steeds puntenloos te blijven in 2019, maar in de slotfase viel de bal bij een stilstaande fase toch nog voor de voeten van Tomasevic en die maakte gelijk. Een zware slag voor Charleroi, dat play-off 1 waarschijnlijk weer verder uit zicht ziet verdwijnen.

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.