Stijn Vreven sluit met 'beste ploeg van 1B' heroïsche voetbaldag winnend af: "Maar we waren nergens voor rust"


Foto: © photonews 11 februari 2019 20:50

Stijn Vreven was de eerste om toe te geven dat het resultaat tegen Union wel eens heel anders had kunnen uitdraaien. Beerschot Wilrijk zette op een toch wel onbespeelbaar veld een 0-1 achterstand om in een 3-1 zege.

"Ik had voor de wedstrijd gezegd dat het wel eens een heroïsche avond kon worden. Dat is het ook geworden", vertelde Vreven na afloop. "De omstandigheden waren extreem zwaar. Dat we deze partij winnend afsluiten, is een geweldige prestatie. Maar ik blijf ook realistisch: we hadden bij de rust 0-1 of 0-2 kunnen achterstaan. We waren nergens in de eerste helft."

Union scoorde de 0-1 na rust en kreeg kansen op een dubbele voorsprong. "Wanneer iedereen denkt dat wij dood zijn, staan we met zijn allen op. Na die tegentreffer hebben we een goede match gespeeld. Op basis van het laatste halfuur is dit verdiend. Dit is een mooie avond voor Beerschot Wilrijk."

"Dit is een mooie avond voor Beerschot Wilrijk"

"Ik heb mij boos gemaakt tijdens de rust. Ik heb voor de wedstrijd gezegd dat we geen excuses zouden zoeken", aldus Vreven, die er ondertussen wel nog steeds vrij rustig bij loopt. "Ik heb dit al meegemaakt, maar ik ben niet altijd rustig. We zitten nu in de goede flow en blijven ongeslagen."

Met matchen tegen Lommel, Roeselare en OHL oogt het programma van Beerschot Wilrijk op papier makkelijker dan dat van titelconcurrent KV Mechelen. "Het zijn allemaal moeilijke matchen. Het is niet dat we zomaar gaan winnen tegen Lommel en Roeselare", klinkt het.

Beste ploeg in 1B

"We moeten elke week top zijn als ploeg. We zijn de beste ploeg in 1B. Andere ploegen hebben misschien iets meer individuele kwaliteit, maar wij zijn de beste ploeg. Nu moeten we nog drie keer vlammen, want we willen die finale halen."

1e klasse B \\ Union SG \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.