Opnieuw Europees voetbal vanavond: Franse topclub heeft geschiedenis tegen zich


Foto: © photonews 12 februari 2019 18:00

Deze avond hervat de Champions League met de eerste twee affiches van de 1/8 finales. AS Roma ontvangt FC Porto, maar het is vooral uitkijken naar de kraker Manchester United-PSG. Wordt het eindelijk het jaar van de Parijzenaars of loopt het weer maar eens met een sisser af?

Toen Manchester United in december uit de urne kwam, leek het alsof PSG die klus makkelijk zou klaren. Vandaag is dat echter geen evidentie meer: United is onder leiding van Solskjaer volledig herboren en in Parijs hebben ze de geschiedenis nu eenmaal tegen zich...

Moeilijke groepsfase

PSG had het niet onder de markt in een zware poule met Liverpool, Napoli en Rode Ster Belgrado. Na vier speeldagen kwam de kwalificatie voor de volgende ronde zelfs even in het gedrang. De Parijzenaars stelden alsnog orde op zaken en gingen samen met Liverpool naar de volgende ronde, ten koste van Napoli.

Wisselvallige resultaten in Parijs

De laatste tijd sputtert de motor van PSG een beetje. In de Coupe de la Ligue kwam Guingamp, hekkensluiter in de Ligue 1, geheel onverwacht met 1-2 winnen. Al zeker geen treble dit jaar dus voor rood en blauw. Tien dagen later plaatste PSG wel de puntjes vet op de i door datzelfde Guingamp met 9-0 af te drogen in de competitie. 

Ondanks die riante zege verloren de troepen van Tuchel twee speeldagen geleden met 2-1 van Lyon en in de Coupe de France hadden ze verlengingen nodig op bezoek bij derdeklasser Villefranche (0-3). Afgelopen weekend namen ze zuinig de maat van Bordeaux met 1-0, de voorsprong op eerste belager Lille bedraagt evenwel nog altijd tien punten met twee matchen minder gespeeld.

Geen Neymar en Cavani op Old Trafford

Sinds 23 januari ontbreekt superster Neymar, die 10 weken uit roulatie is met een voetblessure, en dat kan een mogelijke verklaring zijn voor de mindere periode. Tot overmaat van ramp verloren ze tegen Bordeaux Cavani, wat betekent dat ze het enkel met Mbappé zullen moeten rooien in de voorlinie. Een lichte hersenschudding zorgt er overigens ook voor dat Meunier de partij moet missen.

Nooit verder dan de kwartfinales

Qatar Sports investment kocht PSG in 2011 met torenhoge ambities. Voorzitter Al-Khelaïfi pompte honderden miljoenen euro's in de club en toch is het huwelijk in de Champions League vooralsnog mislukt. De laatste zes edities gingen ze eruit tegen Barcelona (3x), Chelsea, Manchester City en Real Madrid.

ZET IN VIA BETFIRST OP DEZE WEDSTRIJD EN KRIJG EEN LEUKE WELKOMSTBONUS aan 100% - die u ook meteen kan gaan verdubbelen met de match zelf! 

Champions League \\ Manchester United \\ PSG
 
 
 
Reacties.