STVV staat voor twee 'toppers': "Ik schat Gent hoger in dan Anderlecht momenteel"


Foto: © photonews 12 februari 2019 07:26

STVV blijft zich handhaven in de top zes en houdt ploegen als Gent en Anderlecht achter zich. Als ze op dit elan doordoen, kunnen de Limburgers een historisch seizoen neerzetten. Nooit eerder eindigden ze voor Anderlecht...

Het zou een mooie bekroning zijn voor het seizoen dat ze spelen. "Voor Anderlecht finishen, zou een unicum zijn, maar zo ver zijn we nog niet. Het is ook geen doel op zich”, zegt voorzitter David Meekers in HBvL.

"We hebben nog een moeilijk programma. Bovendien hebben we in mijn ogen slechts 3,5 punten voorsprong op Anderlecht, geen 4. Als ze op gelijke hoogte komen, zullen ze meer gewonnen matchen hebben en eindigen ze alsnog voor ons."

Maar STVV maakte wel al meer indruk dan de paars-witten. "Dat we op vijf speeldagen van het einde nog voor RSCA staan, zegt veel over de sterkte van dit STVV, maar ook over Anderlecht. Ik schat AA Gent op dit moment zelfs iets hoger in dan paars-wit. Natuurlijk hoop ik dat wij play-off 1 halen, maar we blijven realistisch. Het zal nog knokken worden."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Sint-Truiden
 
 
 
Reacties.