Zetterberg past zich geruisloos in bij Anderlecht: "Hij reikt ideeën aan, die vrije trap was bijvoorbeeld door zijn tips"

27 februari 2019 20:48

Geruisloos is hij bij Anderlecht binnengeslopen. Er was veel te doen rond de aanstelling van Pär Zetterberg, maar sindsdien heeft hij zich op de achtergrond gehouden. En gepraat, véél gepraat...

Zetterberg heeft een 'carte blanche' gekregen van Michael Verschueren. Eigenlijk hoeft hij zelfs niet bij Fred Rutten te rapporteren, want hij houdt toezicht. Op wat? De Zweed moet erop toezien dat het allemaal weer goed komt, dat er progressie in zit op alle vlakken en departementen, dat er gewerkt wordt op Anderlecht-niveau... 

En eigenlijk is hij enkel verantwoording verschuldigd aan de bestuurstop: Coucke, Verschueren en Arnesen. Maar hij maakt ook deel uit van de technische staf. Hij moeit zich amper met het tactische gedeelte, maar mag wel altijd zijn mening geven. Over Verschaeren bijvoorbeeld, die op zijn voorspraak zijn kans kreeg.

De vrije trap van Kums

Daarnaast praat hij ook met spelers. Sven Kums vertelde ons: "Hij spreekt heel veel met de spelers die op het middenveld en in de aanval staan. Hij reikt ideeën aan, hij gaf mij ook al tips. Wat? Die vrije trap op Standard bijvoorbeeld. Hij leerde me dat op training. Of hij ze zelf ook nog trapt? Euhm, hij doet het wel voor, maar ja... (lacht)"

Zetterberg beweegt zich door de club op bescheiden manier, maar moet ook aanduiden waar hij het fout ziet lopen. Zijn aanbevelingen worden ook met het grootste respect bekeken door de top.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.