Belgische club heeft ambitieus plan om naar het profvoetbal te gaan: "Enkel met eigen jeugd uit de streek spelen"


Foto: © photonews 28 februari 2019 14:34

Lierse Kempenzonen heeft een ambitieus plan. Ze kochten het jeugdcomplex in Kessel terug van de stad Lier. De club wil daarmee de volgende stap zetten in hun plan om enkel met jeugdspelers terug in het profvoetbal te geraken.

Voorzitter Luc Van Thillo geeft meer uitleg. "Lierse is een club die altijd bekend stond voor zijn fantastische jeugdwerking", zegt Van Thillo bij Sporza. "Die tijden willen we graag volledig terugbrengen. Het complex in Kessel heeft daarin heel veel waarde. Voor een club als Lierse is de jeugd de enige manier om te kunnen overleven in het profvoetbal. Wij kunnen niet de grote transfers doen die andere clubs wel kunnen doen. Dat is ook niet onze bedoeling."

In het buitenland vond hij een schitterend voorbeeld. "We proberen een kopie te zijn van Athletic Bilbao, waar ze enkel met Basken spelen en ook heel goede resultaten behalen", zegt Van Thillo nog. "Wij willen dat doen met allemaal spelers uit onze streek en die opleiden tot volwaardige professionele voetballers, waarna ze dan eventueel kunnen uitwaaien naar grotere clubs."

"Het is dus de bedoeling dat we geen buitenlandse spelers meer aankopen. We focussen volledig op de lokale jeugd in Lier en omstreken. Dat wil wel niet zeggen dat er geen Nederlander bij ons mag komen voetballen vanuit Eindhoven."

Lierse Kempenzonen
 
 
 
Reacties.