Silvio Proto opent zijn hart over Anderlecht: "Ik zou nooit neen kunnen zeggen" & "Blind vertrouwen in Bayat was mijn fout"

03 maart 2019 10:42

Clubliefde is zelfs in 2019 zeker en vast nog intact. Dat bewijzen de gemeende uitspraken van Silvio Proto, tegenwoordig tweede doelman bij Lazio maar evengoed voor altijd een Anderlechtman.

Silvio Proto heeft zijn kritiek voor het huidige Anderlecht nog niet gespaard (lees hier meer), maar blijft desondanks paars en wit in zijn bloed hebben. "Zelfs in deze omstandigheden zou ik nooit neen kunnen zeggen tegen Anderlecht. Die club zal altijd mijn eerste liefde blijven", sprak Proto tegenover Sudpresse.

Er zou toch geen terugkeer in de maak zijn? "Neen, dat denk ik niet", gaat de doelman verder. "Want deze club kijkt niet achteruit, alleen vooruit. Dat is, denk ik toch, de visie van Marc Coucke."

Bayat onder tafel

Zijn vertrek in 2016 blijft Proto naar eigen zeggen wel wakker houden... Met een speciale rol voor niemand minder dan Mogi Bayat. "Ik had toen blind vertrouwen in mijn makelaar (Mogi Bayat, red.). Toen hij me vertelde dat ik best zou vertrekken, had ik zelf beter eerst nog naar het bestuur gestapt. Dat was mijn fout."

"Ooit zal ik de waarheid daarover nog te weten komen. Want als je dan ziet hoe de voorzitter bij mijn vertrek zowaar stond te huilen, weet je dat niet alle kaarten op tafel lagen", aldus Proto.

Malik Hadrich

Jupiler Pro League \\ Serie A \\ Anderlecht \\ Lazio
 
 
Reacties.